СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНИ И ПЕРИМЕТРОВИ СИСТЕМИ

 

“Унисек системи за сигурност” ООД  предлага комплексно проектиране, изграждане и поддръжка на сигнално-охранителни и периметрови системи за сигурност на хотели, бизнес сгради, офиси, жилища и производствени помещения.
Извършваме пълен инженеринг в посочените области и поддържаме собствени eкипи от високо квалифицирани инсталатори.
Можете да разчитате на висококачествен гаранционен и следгаранционен сервиз.
Изградените сигнално-охранителни системи са окомплектовани с елементи производство на утвърдени в тази област световноизвестни фирми. Натрупания опит и голямото разнообразие на фирми партньори, с които работим, ни дава възможност да предложим на всеки клиент решение, което да задоволи най-пълно специфичните му нужди. Изградените от нас системи са с високо качество и съобразени ценови параметри.

 

Вие имате нужда от нашите услуги – приемете нашата протегната ръка.

Изборът на надеждна и функционална охранителна система има съществена роля за защитата на Вашето имущество. От решаващо значение са и правилното инсталиране, съобразено с характеристиката на помещенията, нивото на сигурност, също така и изборът на охранителна фирма, която да може адекватно да защити интересите Ви в случай на посегателство. Доверете се на дългогодишния опит на специалистите ни в охранителната сфера. Ние ще извършим оглед и ще предложим най-доброто решение, съобразено изцяло с нуждите Ви, на най-добрата цена.

Кои са задължителните основни елементи на една охранителна система?

Сигнално-охранителната и периметрова система се състои от следните компоненти – контролен панел, клавиатура за управление, датчици (сензори), и известяващи устройства.
• Контролен панел
Контролния панел е основната част на сигнално-охранителната система. Тя контролира цялата система според настройките, зададени от потребителя и програмирани от инсталатора. Изборът на контролния панел зависи от броя на зоните и секторите, на които бихте искали да бъде разделен охраняваният обект, както и от броя на датчиците и начините за известяване. От значение е и мястото, на което ще се монтира панелът. То трябва да бъде скрито и максимално защитено от посегателства. По отношение на захранването на системата се препоръчва то да бъде на отделен токов кръг, защитен с автоматичен прекъсвач и да се резервира с акумулатори, позволяващи автономна работа на системата минимум 24 часа.
• Клавиатура за управление
Чрез клавиатурата потребителят осъществява контрол върху системата – включване, изключване, промяна на настройки и др. Тя трябва да бъде монтирана в близост до вход/изхода на обекта.
• Датчици, сензори.
Датчиците могат да бъдат жични и безжични, в зависимост от типа на свързаност към контролния панел. 
В системите се използват следните видове датчици:
Пасивни инфрачервени датчици – използват се за вътрешна охрана на помещенията. Най-съвременните модели различават видовете присъствие в помещенията и не генерират алармен сигнал при наличието на животни и други домашни любимци до определени килограми.
Контактни датчици – използват се за охрана на врати и прозорци от неправомерно отваряне. Имат важно значение за правилното програмиране на контролния панел.
Акустични датчици – тяхната функция е да регистрират счупването на прозорци и стъклени витрини.
Вибрационни и сеизмични – реагират на определен тип вибрации и удари по защитените повърхности. В този клас устройства има микропроцесорни датчици, които могат да бъдат настройвани по отношение на броя и силата на ударите.
Микровълнови датчици – могат да бъдат активни и пасивни, използват се основно при изграждане на външни и вътрешни периметрови системи.
Ултразвукови датчици – използват се основно при изграждане на системи от висок клас, например охрана на трезорни помещения.
Комбинирани датчици – комбинация от инфрачервен и микровълнов датчик, която носи много висока сигурност и ниско ниво на фалшиви сработвания.
Активни инфрачервени бариери – активни устройства с предавател и приемник, използващи се при охрана на външен и вътрешен периметър.
Датчик за наличие на вода – детектира наличие на вода, използва се в помещения с вероятност от наводнения.
Пожароизвестителни датчици – интегрират се в домашните охранителни системи и чрез релейна основа се свързват към контролния панел.
• Известяващи устройства
Алармените и известяващи устройства могат да бъдат сирени, алармени и светлини устройства за автоматично известяване или предаватели за връзка с централите на охранителните фирми. Тяхната функция е да алармират Вас или съответните органи при възникване на опасност.

 

Подробна информация за продуктите, които предлагаме можете да намерите в нашият електронен магазин!
Предвид на огромното разнообразие от продукти, не всички са качени на сайта и затова Ви молим да направите конкретно запитване.
Безплатна консултация и оферта според Вашите изисквания.

Ние можем да изпълним всеки Ваш проект!