Домофонни системи

Следвайки нашата мисия, с помощта на домофонните системи, които изграждаме, ние създаваме комфорт и сигурност за нашите клиенти.

Повече от 20 години на пазара ние с нашите партньори ELFON, Hyundai Telecom, ЕMOS и ORNO изграждаме сигурни, естетически изглеждащи и устойчиви на вандализъм и всякакви атмосферни условия аудио и видео домофонни системи както за един пост, така и многопостови, подходящи за дома, офиса, къщата, вилата и жилищната кооперация. По този начин се предотвратява достъпа на нежелани лица в една сграда и се увеличава степенна на сигурност.

С фокус върху развитието на нашата клиентска база ние предлагаме технически консултации при проектирането и изграждането на домофонни системи.

Съществуват два вида домофонни системи:

  1. Аудидомофонни системи, които могат да бъдат аналогови или цифрови;
  2. Видеодомофонни системи, които се делят на цифрови и IP видеодомофонни системи.

Аудио домофоните и аналоговите, и цифрови създават разговорни връзки между живеещите и посетителите на дедано жилище или сграда. Те дават възможност за дистанционно управление на входната врата, ако същата е оборудвана с електромагнитен насрещник.

Многопостовите аналогови домофонни системи включват входно табло, захранваща централа и съответния брой аудиодомофони. С оглед инсталацията му на открито, входното бутонно табло е изработено от неръждаеми материали и може да се окомплектова с предпазна кутия за повърхностен монтаж и защита от дъжд. Обикновено съдържа по един бутон с осветление за всеки абонат и двупосочен усилвател на разговора с възможност за регулиране на силата на звука. Към входното табло може да бъдат монтирани кодова клавиатура за отключване с персонален код или четец за карти.

Домофонните апарати обичайно се произвеждат по схемата 3+1, която включва три проводника за аудио връзката и отключването (общи за всички в системата) плюс един проводник за звъненето. Предлагат се и аналогови домофони по схема 4+1, при които има отделна мелодия за позвъняване от етажа. За включване на стълбищното осветление от аналогов домофон е необходим допълнителен проводник.
Едно от преимуществата е, че към аналоговата система с универсална централа могат да се включват и цифрови домофони в аналогов режим на работа. Това създава изключително удобство, защото потребителите имат възможност да регулират силата на звънене и да осъществяват интеркомни връзки (вътрешни връзки между съседи) без допълнително окабеляване.

С развитието на технологиите фирмите започнаха да произвеждат цифрови домофонни системи. Те се използват в жилищни сгради за осъществяване на аудио или аудио-видео връзка между входа на сградата и отделните апартаменти. Заедно с основните функции като позвъняване, разговор и отключване, системата дава възможност за много допълнителни операции, които са невъзможни при обикновените аналогови системи. Основната конфигурация на системата включва входно табло, захранваща централа и съответния брой аудио или видео домофони. Най-често входните табла се предлагат в няколко разновидности: с клавиатура и дисплей, с цифрови бутони със или без вграден четец за карти или чипове и със или без вградена камер

а. Цифровите системи дават възможност и за включването на множество допълнителни видеокамери и разговорни устройства както персонално за всеки абонат, така и общи за целия блок или затворен комплекс от блокове, според индивидуалните нужди на живеещи те в тях.
Цифровите системи позволяват изграждане на вътрешни (интерком) връзки между абонатите за вътрешна комуникация между съседи или връзка с портиер и охрана, без да е необходимо допълнително окабеляване. Системата също така позволява изграждането на аудио или видео връзки с общ портиер за няколко входа или блока, както и с охраната на цял жилищен комплекс от затворен тип. Друго предимство при цифровите системи е,че намаляват значително разходите за кабели и се улеснява монтажът.

Видеодомофоните освен разговорната създават и видео връзка между живеещите и посетителите. При тях, освен микрофон, високоговорител, бутон за повикване и четец, таблото на входа съдържа и видеокамера.

При тях вече, нямаме слушалка, а монитор, който включва екран, микрофон и високоговорител за разговор с посетителя. В зависимост от модела има и други допълнителни приспособления, например за регулиране на силата на звука от високоговорителя, на яркостта и контраста на изображението. Повечето монитори имат и бутон за включване на стълбищното осветление. Екранът на монитора е най-важната му част. Той може да е между 3 и 10 инча.

IP домофонните системи вече дават неограничени възможности. IP видео домофон е цялостно решение, което комбинира функционалността на видеодомофон, видеонаблюдение, интелигентен дом / сградна автоматизация, системни известия за заплахи, запис за събития, дистанционно наблюдение и контрол, комуникация, платформа за мениджъри на недвижими имоти, жилища, сигурност, местни институции и самите жители.

Гарантираме първокласно гаранционно и извънгаранционно обслужване.

 

Подробна информация за продуктите, които предлагаме можете да намерите в нашият електронен магазин!
Предвид на огромното разнообразие от продукти, не всички са качени на сайта и затова Ви молим да направите конкретно запитване.
Безплатна консултация и оферта според Вашите изисквания.

Ние можем да изпълним всеки Ваш проект!